Transparante en consistente rapportages
conform Solvency II richtlijnen.

Een van de uitdagingen van Solvency II is het rapporteren van look through van beleggingsfondsen in S.06.03.
Het verkrijgen van data en het rapporteren volgens de specifieke richtlijnen is voor veel verzekeraars een lastig en uitdagend proces. S0603.eu ondersteunt verzekeraars door het verzamelen, herclassificeren en rapporteren van de onderliggende gegevens van beleggingsfondsen volgens de Solvency II richtlijnen.

Onze drie pijlers

Op basis van de resultaten van onze pilot vorig jaar en onze ervaringen in de markt, focussen we ons op drie pijlers:

Pijler I: Transparantie
Zonder transparatie is er geen look through.
Look through is naar onze mening alleen mogelijk als we volledig inzicht krijgen in de samenstelling van een beleggingsfonds.
Het is een uitdaging om deze gegevens te verkrijgen.S0603.eu werkt samen met TPTConnect dat verzekeraars tegen lage kosten toegang heeft tot hun look through data exchange platform. Wij kunnen het eerste contact opzetten en u informeren over deze service.

Pijlers II: Datakwaliteit
Het verkrijgen van look through data is slechts de eerste stap. Onze kernactiviteit focust zich op datakwaliteit.
Ondanks dat de data door asset managers via de data exchange platforms wordt gedeeld, blijft de verzekeraar verantwoordelijk voor de data die zij\ aan de (lokale) toezichthouder rapporteert.
We voeren controles uit op volledigheid en juistheid van de data en delen de resultaten met u. We zorgen voor direct contact met de asset managers en delen onze bevindingen met hen.

Pijler III: Consistentie
Een ander belangrijk punt is dataconsistentie. We zorgen hier op twee manieren voor.
Ten eerste vergelijken we de look through data van het beleggingsfonds door de tijd heen. We verwachten geen grote verschillen in de samenstelling van het fonds. Indien we dit wel zien, onderzoeken we of er recent wijzigingen in de strategie van het fonds hebben plaatsgevonden.
Een andere manier van dataconsistentie ligt op het vlak van de stamgegevens van de onderliggende beleggingen in alle fondsen waarin de verzekeraar inversteert. We zorgen ervoor dat alle classificaties voor dezelfde belegging uniek is. Ook wanneer u via meerdere fondsen investeert die verschillende stamgegevens voor dezelfde belegging aanleveren. Het is tevens mogelijk de controle op dataconsistentie uit te breiden door een vergelijking te laten maken met de posities in S.06.02 (full asset list).

Over S0603.eu

S0603.eu is een start-up die staat voor kwaliteit. Investeren in geavanceerde systemen en supersonische websites doen we later. Kwaliteit is onze topprioriteit.
We geloven dat door het centraal verzamelen en verwerken van gegevens de hele keten (verzekeraars, vermogensbeheerders, fondsmanagers en zelfs nationale banken en EIOPA) profiteert van onze transparante en consistente werkwijze. Inmiddels zijn we met een klein aantal verzekeraars gestart en druk bezig om contacten op te zetten en data te verzamelen en verwerken.

Ons uiteindelijke doel is om de toonaangevende leverancier van S.06.03 gegevens op de Europese verzekeraarsmarkt te worden.
Als u net als ons gelooft in ons concept, neem dan direct contact met ons op.
Dat geldt niet alleen voor verzekeraars. Ook vermogensbeheerders en fondsmanagers nodigen we van harte uit om met ons vrijblijvend van gedachten te wisselen.

Contact info

We geven u graag meer informatie en beantwoorden uw vragen graag persoonlijk.
Via onderstaande manieren kunt u ons bereiken.

 • Address

  Postbus 1062
  5004BB TILBURG
  Nederland
 • Phone

  +31 6 2724 3521
 • Email

  info@s0603.eu